5 דברים שחייבים לדעת על התמודדות עם דיכאון ולחץ נפשי

התמודדות עם דיכאון, חרדה ולחץ נפשי יכולה להיות משימה מאתגרת. הרגשות חזקים ומציפים, והרבה פעמים יש תחושה של חוסר שליטה, פחד וחוסר תקווה שממסכים כל דבר חיובי. כשאנשים רוצים לקבל טיפים הם בעצם רוצים לקבל סוג של פתרון קסם שעובד תמיד ולכולם. אולם המציאות היא שבהתמודדות עם קשיים נפשיים אין טיפ שעובד ונכון לכולם, ובטח שלא נוסחה מהירה וקלה.
אבל יש כמה דברים שיכולים לעזור למתמודדים:


1. המציאות היא סובייקטיבית לחלוטין
בזמן משבר נפשי אנחנו חשים שאין תקווה, ייאוש, ערך עצמי נמוך ופחד. אך עלינו לזכור שהרגשות הללו הן לא המציאות, אלא פרשנות מנטלית לחוויות חיצוניות. זה שאת מרגישה שאין שום תקווה ואין שום דרך אחרת שבה דברים יכולים לקרות – לא אומר שזוהי המציאות. יכולות להיות עוד 658 דרכים שונות לאותו המצב.

2. דימוי עצמי הוא עניין של החלטה
אנשים רבים מבזבזים את זמנם על צפייה בטלוויזיה, רביצה ברשתות חברתיות (כדי לתדלק את הדימוי העצמי שלהם דרך חיזוק מאחרים, או להתבונן בקנאה על חייהם – הריקניים – של אחרים.). מה היה קורה אם הייתם משקיעים את הזמן הזה בהתפתחות אישית? כיצד הדבר היה משפיע על הדימוי העצמי שלכם?

3. יצירתיות היא שם המשחק
יצירה היא הכוח המניע את החיים. ללא יצירה אין תנועה, נתקע באותו המקום ולא נבין מה חסר לנו בחיים. בזמן דיכאון וחרדה יש תחושה של חוסר שליטה, וזה יכול להיות מפחיד ומשתק. יחד עם זאת, חשיבה על רעיונות יצירתיים לא רק שיכולה לתת פרשנות אחרת לאירועים בחיינו, אלא גם להעניק לנו תחושת ערך וחיות.

4. הכל מתחיל ונגמר בתקשורת
למצב שבו אנחנו נמצאים היום הגענו בגלל תקשורת לקויה – בין אם זה ביננו לבין עצמנו ובין אם זה עם הסביבה. תקשורת פנימית היא הדיבור הפנימי שלי – הקול בראש – זה שמספר לנו מהי המציאות ותקשורת בין אישית היא הדרך שבה נגיב כלפי חוץ לאותה הפרשנות. 
כאשר אתם נמצאים במצב נפשי עגום – גם אם נראה לכם שכולם אשמים במצב שלכם – זה הזמן לקחת אחריות ולעבוד על יכולות התקשורת שלכם.

5. אתם לא חייבים להיות שם לבד
אנחנו נוטים בדך כלל לשמור את המחשבות והרגשות שקשורות לדיכאון לעצמינו – מה שמעצים את הבדידות ואת תחושת הדיכאון.
זה יכול להיות מאוד מפחיד לשתף אחרים בתחושות ומחשבות קשות כגון עצבות ופחדים, יכולות לעלות מחשבות כגון – מה יחשבו עליי? איך אני אצטייר? אני לא רוצה שיחשבו שאני חלשה וכו'.
אבל המציאות היא שאם נמצא אדם שאנחנו יכולים לשתף ולחלוק עמו את קשיים – נרגיש פחות מוצפים ופחות לבד, מה שישפר את מצב הרוח והמוטיבציה.
זאת יכולה להיות חברה – קרובה או רחוקה, בן\בת משפחה, מורה, מדריך, קבוצת תמיכה או איש מקצוע. מה שחשוב – אל תשאירו את עצמכם לבד עם הדיכאון.

לסיכום:
דווקא כשהרגשות החזקים מציפים כדאי לבחון את התקשורת, לפנות ליצירתיות, לחזק את הדימוי העצמי ולהבין שהמציאות סובייקטיבית. במקרה הצורך מומלץ לפנות לבעל מקצוע.

מוזמנת להגיע, להבין את ה'פלונטר' ולצאת ממנו

דילוג לתוכן