דיכאון, לחץ נפשי ופוסט טראומה

התמודדות נפש, נשמע קשה, ובכל זאת היא נחלת רבים

התמודדות נפש מביאה איתה קשיים רגשיים, התנהגותיים וגופניים. לעיתים זה מרגיש כאילו הזמן עוצר מלכת – אין אנרגיה ומוטיבציה לעשייה, העייפות חוגגת (אך בכל זאת קשה להירדם) קשה לקום בבוקר, התיאבון משתנה, קשה להתרכז, וגם, כמובן – כבר לא מתחשק לעשות דברים שפעם הסבו הנאה. גם התופעות הבאות לא פוסחות על מי שמתמודד עם חרדה, דיכאון או פוסט טראומה: אין חשק לדבר עם אנשים, הביטחון, הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות – אם היו שם לפני – מתרסקים, וממש קשה להבין איך לקום בבוקר ולהסתדר בעולם. כן כן, לא סתם מתמודדי נפש זכאים לעיתים לאחוזי נכות.

למה זה קורה ומה עושים עכשיו?

דיכאון ולחץ נפשי בדרך כלל אינם הקושי/הבעיה או החוויה המרכזית. הם תסמין לקושי בסיסי, עמוק ורחב יותר. ובדיוק כאן וכרגע, כשכל כך קשה, את רוצה וצריכה להרגיש חזקה יותר ולהכיר את החוזקות שלך, לקבל כוחות, להכיר את הדברים החיוביים שמניעים אותך ולמצוא משמעות.

מה קורה באימון?

באימונים נזהה את הבסיס של הקושי, נלמד לזהות אמונות לא אפקטיביות ותוקעות ונאמץ אמונות חדשות ומקדמות. ומה עוד?

  • נלמד מהו ויסות רגשי ואיך לפתח מודעות רגשית ולנהל את הרגשות שלנו במקום שהם ינהלו אותנו.
  • נלמד איך לפתח את השיח הפנימי שלנו ואיך לפתח את יכולות התקשורת הבין אישית.
  • נבין יחד מה מניע אותך, מה הייעוד שלך ואיפה תרצי להיות בעתיד.
  • נבנה תוכנית פעולה שתאפשר התבוננות אופטימית ורחבה יותר על העתיד.
דיכאון, לחץ נפשי ופוסט טראומה

כמה מילים על פוסט טראומה

פוסט טראומה הוא מצב מורכב, אך גם במהלכו החיים לא נעצרים. זהו המקום להתייחס למושג 'צמיחה פוסט טראומטית'. טראומה מטלטלת את המציאות ואת תחושת הזהות בצורה כל כך חזקה, שיש לנו אפשרות להעריך מחדש את חיינו ולמצוא כוחות שלא ידענו שקיימים בנו. המטרה באימונים לסובלות מפוסט טראומה היא להפוך את הטראומה לנקודת צמיחה במקביל לפיתוח חוסן נפשי.

למה חשוב לשלב באימון רגשי גם תנועה?

הפן האימוני הפיזי מאוד משמעותי לתהליך. בדרך כלל בהתמודדות נפש יש נתק מהגוף – איבוד תיאבון או לחלופין אכילה רגשית לעיתים עד כדי פיתוח הפרעות אכילה. כתוצאה מהאנרגיה הנפשית הכואבת שכלואה בגוף, פעמים רבות מתפתחים גם נפתח כאבים וחולי פיזי של ממש.

למה זה קורה?

בזמן מצבי דחק הגוף מפריש פחות סרטונין – הורמון שאחראי על תחושת השמחה, ההנאה ושיכוך הכאבים – ויותר קורטיזול, הורמון שכאשר הוא מופרש בכמות גבוהה פוגע בתחושת הערנות ובחילוף החומרים, גורם לעלייה במשקל, פגיעה במערכת העיכול, מחלות וכאבים.

במהלך האימון נשלב גם פעילות גופנית ונסייע לגוף להפריש הורמוני שמחה כגון סרטונין, אנדרופינים ואדרנלין ולאזן את רמות הפרשת הקורטיזול. באמצעות הפעילות הגופנית נאזן את רמות ההורמונים ובסופו של האימון נפרוק גם אנרגיה, נרגיש טוב יותר ונייצר אנרגיה חיובית שתורמת למוטיבציה.

למה להוסיף תנועה דווקא באימון האישי?

בזמן התמודדות נפש אין אנרגיה לעשייה ותנועה, אין כח וחשק לכלום, קשה לעיתים לפגוש אנשים, במיוחד חדשים ולפיכך, פעמים רבות, קשה להצטרף למסגרות של כושר ותנועה או להמשיך בפעילות השוטפת. כשהאימון התנועתי מגיע מאותו אדם שגם מוביל את התהליך בפן הרגשי והמנטלי- קל יותר וזמין יותר להזיז את הגוף ולעבור תהליך הוליסטי ושלם.

דילוג לתוכן