אימון לנשים לאחר גירושין ולאחר מערכת יחסים פוגענית

אימון אישי זה מתאים לנשים אשר יצאו ממערכת יחסים פוגענית, נמצאות בתהליך גירושין או לאחריו. אם את שם, סביר להניח שבמקרים רבים את סובלת מדיכאון או/ו חרדה או/ו הפרעות אכילה ותוכלי להיעזר באימון אשר מתמקד בריפוי פצעים ועיבוד טראומות. אימון זה אינו מתיימר להחליף את הפסיכותרפיה ולפיכך אם את נמצאת בטיפול כזה או אחר, או שטופלת בדרך אחרת ולא היית שבעת רצון מהתוצאות, סביר כי תמצאי באימון אקטיבי-אפקטיבי מענה פרקטי.

נשים לאחר גירושין ולאחר מערכת יחסים נרקיסיסטית

נרקיסיסט? מה זה בכלל?

הפסיכותרפיסטית הוותיקה נילי הררי מציינת כי “מקור המושג נרקיסיזם מגיע מהסיפור היווני על הנסיך יפה התואר נרקיס, שהתאהב בהשתקפות שלו בנהר עד שלא יכול היה להפסיק להסתכל עליה- עד שלבסוף מת. זוהי מטאפורה לחיי הנפש שלו האנשים האלו. נרקיסיסטים הם אנשים המשוקעים בעצמם בצורה מופרזת והרסנית כל כך עד שהם מפתחים בעיה תפקודית וחברתית ממש”. נשים אשר יוצאות ממערכת יחסים עם נרקיסיסט נוטות להיות בעלות רגישות גבוהה ונטיות לרצות את הסביבה, גם כאשר זה על חשבונן.

אז עכשיו כשזה נגמר, מה עושים עכשיו?

מתאמנת שמסיימת מערכת יחסים נרקיסיסטית, או כזו שעכשיו סיימה מערכת יחסים או התגרשה (ובחלק מהמקרים גם וגם וגם) תלמד להכיר את עצמה ואת הסיבות שהביאו אותה לסוג כזה של מערכת יחסים, ואיזו מציאות אחרת היא הייתה רוצה לחוות. היא תלמד לייצר גבולות בריאים לעצמה ולסביבה, ולפתח מודעות ועצמאות רגשית שאינה תלויה בסביבה החיצונית.

מה קורה באימון?

מטרת האימונים היא רכישת כלים פרקטיים לפיתוח מודעות עצמית, לקיחת אחריות על החיים, וקבלת כלים ליצירת מערכות יחסים בריאות. כלים אלו מוגדרים כ'כלים לחיים '. כלים שיישארו איתך וישרתו אותך במגוון התמודדויות, קשיים ומטרות בטווח הקרוב והרחוק גם יחד.

מה עוד נוכל לקבל באימון?

  • נלמד לשאול שאלות בצורה נכונה, להקשיב ולפתח את חוש הסקרנות.
  • נזהה את האמונות הלא אפקטיביות והתוקעות בנוגע לעצמך ולעולם ולפתח מודעות עצמית ושיח פנימי עשיר יותר.
  • נעבוד על פיתוח חוש האחריות- לאחריות בריאה על מציאות חייך.
  • נגדיר אמונות וראיית עולם אפקטיבית יותר שיסייעו לך לעשות את הבחירות הנכונות יותר עבורך מתוך מקום של מודעות.
  • נלמד איך לייצר ולשמור על גבולות במערכות יחסים.
  • נלמד שקיימת מציאות אחרת. שמגיע לך לחוות שמחה ומגיע לך לחוות אהבה, וזה אפשרי.

 

למה חשוב לשלב באימון רגשי גם תנועה?

הפן האימוני הפיזי מאוד משמעותי לתהליך. לאחר חוויה כל כך קשה כמו פרידה קשה או גירושין – אשר גם אם נעשית בחברות ובדרך נעימה יחסית – היא קשה, אז על אחת כמה וכמה כשמדובר על גירושים מורכבים וקשים ונישואים לנרקיסיסטי. כל האנרגיות יושבות בגוף בלי יכולת להשתחרר, והאימון – בדגש על האימון התנועתי – עושים בדיוק את זה, משחררים אנרגיות.

בדרך כלל בהתמודדות נפש, אשר עלולות להיות חלק בלתי נפרד מתהליכים אלו, יש נתק מהגוף – איבוד תיאבון או לחלופין אכילה רגשית לעיתים עד כדי פיתוח הפרעות אכילה. כתוצאה מהאנרגיה הנפשית הכואבת שכלואה בגוף, פעמים רבות מתפתחים גם נפתח כאבים וחולי פיזי של ממש. בחיבור של העבודה המנטלית עם האימון הגופני, המתאמנת תתחבר לעצמה, תניע את הגוף ותשפר את תחושת המסוגלות שלה.

למה זה קורה? בזמן מצבי דחק הגוף מפריש פחות סרטונין – הורמון שאחראי על תחושת השמחה, ההנאה ושיכוך הכאבים – ויותר קורטיזול, הורמון שכאשר הוא מופרש בכמות גבוהה פוגע בתחושת הערנות ובחילוף החומרים, גורם לעלייה במשקל, פגיעה במערכת העיכול, מחלות וכאבים.

במהלך האימון נשלב גם פעילות גופנית ונסייע לגוף להפריש הורמוני שמחה כגון סרטונין, אנדרופינים ואדרנלין ולאזן את רמות הפרשת הקורטיזול. באמצעות הפעילות הגופנית נאזן את רמות ההורמונים ובסופו של האימון נפרוק גם אנרגיה, נרגיש טוב יותר ונייצר אנרגיה חיובית שתורמת למוטיבציה.

למה להוסיף תנועה דווקא באימון הרגשי? בזמן התמודדות נפש אין אנרגיה לעשייה ותנועה, אין כח וחשק לכלום, קשה לעיתים לפגוש אנשים, במיוחד חדשים ולפיכך, פעמים רבות, קשה להצטרף למסגרות של כושר ותנועה או להמשיך בפעילות השוטפת. כשהאימון התנועתי מגיע מאותו אדם שגם מוביל את התהליך בפן הרגשי והמנטלי- קל יותר וזמין יותר להזיז את הגוף ולעבור תהליך הוליסטי ושלם.

דילוג לתוכן