6 דברים שחייבים שיסייעו לכם להתמקד בבחירת מקצוע

בחירת מקצוע / קריירה / תחום עיסוק מלווה פעמים רבות בלבטים.
אנחנו חיים בעידן השפע- שפע מקצועות והתמחויות, מגוון תחומי לימוד ותארים, קורסים ארוכים וקצרים, תחומים שאנחנו אוהבים אבל אינם מתגמלים וההפך, אפשרות להשתלב כשכיר או כעצמאי ועוד.
נניח שבחירת מקצוע הייתה דומה לקניית גלידה, והאפשרויות שלנו הן ווניל או שוקולד- אזי הבחירה הייתה קלה יחסית… כאשר נאלץ לבחור מתוך 20 טעמים- זה כבר קשה! מה הכי טעים? אולי יש טעם מיוחד שעוד לא ניסיתי? וכמובן- אף אחד לא רוצה להתלבט, לבחור, ושלבסוף לא יהיה לו טעים.

בחירת קריירה קשה משמעותית מבחירת גלידה בגלידריה גדולה ונהדרת. לטוב ולרע- יש המון אפשרויות.
לפעמים אנחנו מושפעים מהאופן שבו הסביבה תופסת אותנו ומצפה מאיתנו, מה שמרחיק אותנו מהאותנטיות שלנו, התשוקות והייעוד הפנימי.
אני מאמינה שזה תמיד אפשרי למצוא איזון בין התשוקות שלנו לבין יכולת ההכנסה. מאחר שלרב אנו בעבודה יותר מבכל מקום אחר, כדאי שנגיע לסיפוק אדיר ומשמעות 😊.

6 דברים שכדאי שתבדקו לפני שתבחרו:

  1. שאלו: איזו תכונות יש בי? איזה מזג יש לי?
    עד כמה אני סקרן ואוהב ללמוד דברים חדשים? האם אני אוהב ליזום או שאני טוב בלמלא אחר הוראות בצורה מדוייקת? האם אני מתחבר לעבודה מסודרת כשכיר או שאני מתחבר לייצירה וייזמות? עד כמה חשובות לי אינטרקציות רבות בעבודה?
  2. שאלו: מה כשאני עושה אותו מרגיש לי נח וטבעי? האם אני אוהב להדריך? האם אני אוהב לתת שירות? האם אני אמפטי ומתחבר לעולם הטיפול? עבודת ידיים?
  3. עשו: חפשו אחר מקצוע או תחום עשייה שמשקף את התכונות שלכם וחקרו עליו – מה אופי העבודה? איך נראה יום בעבודה, באיזו סביבה אני יעבוד (לפעמים מה שנראה מושלם ממבט ראשון, מתגלה כמתאים פחות לאחר העמקה).
  4. בדקו: מהי הדרך שצריך לעבור כדי לעסוק במה שאני רוצה? ללמוד? כמה זמן? תקציב (ברשותי או לא)? עמידה בתנאי הקבלה (אם לא – מה עלי לעשות)?
  5. לעשות: תוכנית פעולה מסודרת. התחילו מהסוף להתחלה- איפה ארצה להיות, מה נדרש לשם כך ומה לעשות כדי להגיע לשם.
  6. אם יש צורך, העזרו בבעל מקצוע.

לסיכום:

לפני שבוחרים חייבים לבדוק, לעשות, לתכנן ולבצע. 
אם את מתקשה לזהות את התשוקות, להתמודד עם הפחדים, הציפיות והשפע, זה המקום להקליק ולשוחח.

דילוג לתוכן